Az építkezés legfontosabb elemei

A rekonstrukció során a vár nemcsak megújul, de az építkezés során néhány korabeli részlet vissza is épül - azaz eredeti (vagy feltételezhető) formájában élvezhetjük a középkori építészeti környezet sajátos hangulatát.

Lovagterem – Újra megépül a közepén három pillérrel két hajóra osztott lovagterem, amely a korabeli közép-európai várépítészet egyik legnagyobb, mintegy 380 négyzetméteres helyisége volt.

Várkápolna – A keleti szárny központi helyisége, a kétszintes, nyolcszögű szentélyzáródású kápolna megszentelt térként épül újjá.

Tornyok – A délnyugati torony megmarad az 1800-as évekbeli, villámcsapás okozta romállapotában, megőrizve a vár romantikus képét. A másik három torony emeleti helyiségeiben kiállítások kapnak helyet, a tetőkön kilátóteraszok épülnek.

Palotaszárnyak – A négy egyemeletes palotaszárny közül három épül meg: az északi a lovagteremmel, a keleti a kápolnával és a királyi lakosztállyal, valamint a déli palotaszárny a királynék lakótermeivel. Ezekben látogatókat kiszolgáló helyiségeket, a középkori váréletet, illetve a különböző mesterségeket bemutató interaktív tereket alakítanak ki.

Borospince – A nyugati palotaszárnyban az eredeti lépcsőkön közelíthető meg a hajdani, emelet magasságú beltérrel rendelkező, két helyiségből álló pince. A jövőben itt borozó várja majd a betérőket.

Várudvar - A felső vár főbejárata a királylépcsőn át megközelíthető északi kapu. A várudvarban az eredeti kőfaragványok felhasználásával újra megépül az emeleti loggiára (körfolyosóra) vezető északkeleti és délnyugati díszlépcső.