Kutyával és kutya nélkül is táborozhatnak a gyerekek - napközis táborok a Diósgyőri várban

2015. 06. 26.

Angol és ­lovas napközi, kutyás napközi és lovas ­íjász napközi is lesz Nagy Lajos kedvenc várában.

Az angol nyelvi és egyben lovas napközit július 6-a és 10-e között rendezik, a kutyás napközi július 13-a és 17-e között zajlik majd, míg a lovas íjászatot a július 20-ával kezdődő héten tanulhatják meg a gyerekek a történelmi falak között. Augusztus elején pedig a lovaglásról szól majd a tábor, amelyet augusztus 3-a és 7-e között hirdettek meg a Miskolci Kulturális Központ szakemberei.

A napközik hétfőtől péntekig, reggel 8 órától délután 4-ig várják a 7 évesnél idősebb gyerekeket. A várlátogatás mellett lesz kézműves foglalkozás, kirándulás, lovas kocsikázás, múzeumlátogatás és többek között kisvonatozás is.

A kutyás táborba a gyerekek magukkal hozhatják kedvenceiket is. A közös oktatásban a kutyával való foglalkozás alapismereteit sajátíthatják el, és közös feladatokat oldhatnak meg négylábú barátaikkal.

A lovas, íjász napköziben az íjászkodás alapismeretei mellett a nyergelés, a lóápolás ismeretei is terítékre kerülnek. Jelentkezni a madacsi.agnes@ifihazmiskolc.hu címen lehet. További információk 46/412- 508 telefonszámon. 

Forrás: minap.hu